Zomer 2022 deel 1

Hallo Marty

Eerst de felicitaties voor het 23 jarig bestaan van je mooie site.

Zoals voor de zomer al in mijn laatste inzending gemeld, zijn we (mijn vrouw en Ik en vanaf Madrid ook mijn zwager) 5 weken met de auto door met name Zuid Spanje gaan reizen. In 15 zendingen (verzending op regelmatige basis)wil ik jou en de bezoekers van je site laten meegenieten van wat ik aan ov-middelen (bus-tram-metro en trein) op de foto heb kunnen krijgen.
In deel 1 de eerste foto’s in Spanje en een gedeelte van de foto’s gemaakt in Madrid.
Na 1,5 dag rijden hadden we onze eerste overnachting in het noord Spaanse Zarautz. Hier was ik al in 2019 geweest toen ik de Camino naar Santiago de Compostela had gelopen. In Zarautz kon ik twee bussen van het bedrijf Lurraldebus voor de lens krijgen.
De volgende, 3e, dag op weg naar Madrid stopten we in het eveneens in Noord Spanje gelegen Deba. Ook hier was ik in 2019. De auto bij het station geparkeerd en foto’s gemaakt van een bus van Lurraldebus en van een trein van Euskotren (deze reed de verbinding Bilbao-San Sebastian).
En dan zijn we in Madrid. Wat me hier opviel was de hoeveelheid Mercedes Citaro bussen. Men is blijkbaar (qua kosten) afgestapt van bussen van Spaanse makelij. Ook heb ik BYD-bussen en Solarisbussen alsmede nieuwe Irizarbussen kunnen fotograferen.

Grt Ton

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan