Nieuw boek over Maarse & Kroon!

HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS

Na zeven jaar van uitgebreid zoeken en speuren naar het verleden van autobusonderneming Maarse & Kroon is het ons gelukt om ons gezamenlijke project, het vastleggen van de historie van de N.V. Autobusonderneming Maarse & Kroon, af te ronden en als boek uit te geven. Het boek – getiteld HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS – heeft een omvang van 662 bladzijden met 81 illustraties in kleur en ca. 360 in zwart-wit.

We hebben onze uiterste best gedaan om de geschiedenis van het bekende en bij het reizigerspubliek populaire autobusbedrijf uit Aalsmeer dieper dan ooit eerder is gebeurd te onderzoeken en vast te leggen. Daarmee willen wij bereiken, dat Maarse & Kroon, dat op 1 februari 1923, dus honderd jaar geleden, van start ging en vijftig jaar geleden fuseerde met de N.V. Nederlandse Buurtvervoer Maatschappij (NBM) tot de N.V. Vervoersmaatschappij Centraal Nederland, niet wordt vergeten.

Vele uren van onderzoek in archieven en websites als Delpher en veel tijd die werd besteed aan de bewerking van oude foto’s en andere illustraties hebben ons gebracht naar waar wij in 2016 hoopten te komen: het tot een goed einde brengen van HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS.

Om de verkoop en de distributie van dit in eigen beheer uit te geven boek zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen, werken wij nu samen met Boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen. Deze heeft nu de alleenverkoop van deze unieke uitgave. Het boek heeft een zgn. hard kaft en de prijs bedraagt € 33,50 per exemplaar. Deze prijs is exclusief eventuele verzendkosten.

Vanaf heden zijn individuele nabestellingen mogelijk!

Wanneer u geďnteresseerd bent in de aan-
koop van een of meerdere exemplaren van
HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS,
dan kunt u dit kenbaar maken door een
e-mail aan info@veenerick.nl met
daarin vermeld het aantal boeken 
dat u wenst, uw volledige adres, telefoon-
nummer en uw keuze voor ophalen in
Roelofarendsveen of toezending.
Voor deze laatste mogelijkheid wordt een
extra bedrag in rekening gebracht.
Vermeldt u s.v.p. in de onderwerpregel
van uw e-mail ,Boek M&K'.

Met vriendelijke groet,
Hans van der Wereld
Kees van der Zwaard

 

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan

 

Nieuw boek over Maarse & Kroon!

Door Kees van der Zwaard


Na zeven jaar van uitgebreid zoeken en speuren naar het verleden van autobusonderneming Maarse & Kroon is het ons gelukt om ons gezamenlijke project, het vastleggen van de historie van de N.V. Autobusonderneming Maarse & Kroon, af te ronden en als boek uit te geven. Het boek – getiteld HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS – heeft een omvang van 662 bladzijden met 81 illustraties in kleur en ca. 360 in zwart-wit. We hebben onze uiterste best gedaan om de geschiedenis van het bekende en bij het reizigerspubliek populaire autobusbedrijf uit Aalsmeer dieper dan ooit eerder is gebeurd te onderzoeken en vast te leggen. Daarmee willen wij bereiken, dat Maarse & Kroon, dat op 1 februari 1923, dus honderd jaar geleden, van start ging en vijftig jaar geleden fuseerde met de N.V. Nederlandse Buurtvervoer Maatschappij (NBM) tot de N.V. Vervoersmaatschappij Centraal Nederland, niet wordt vergeten.