Tussendoortje: excursie Museumbus 1698 rondom Amsterdam


 

Hallo Marty,

Onder meer vanwege een vakantiereis van mij valt er een tamelijk groot gat in mijn "busfotorondje" door de Nederlandse provincies. Zeeland, Noord-Brabant en Limburg blijven nog even in de wachtstand staan.

Om het gat te vullen, stel ik een tussendoortje voor. Het viel mij op dat er op de website nog niets is geplaatst naar aanleiding van de excursie met Museumbus 1698 die op 4 mei j.l. plaatsvond. Een excursie die, dankzij de inzet van Marcel de Bruijn en zijn team, zoals altijd, zeer geslaagd was. Deze excursie omvatte, na een start te Hoofddorp, bezoeken aan de vestigingen Schiphol-Zuid en Amstelveen van Connexxion, met tussendoor de chauffeursrijschool Van der Laan te Aalsmeer en een nabijgelegen parkeerterrein van GreenParking. Een van de pendelbussen die vanaf dit parkeerterrein de verbinding met Schiphol onderhielden, was tijdelijk de voormalige "stadsBuzz" D6121 van Qbuzz te Dordrecht; een MAN Lion's City-bus die in zijn vorige leven bij Connexxion juist ook in deze omgeving van Schiphol had gereden. 

Dit eerste deel van de excursie bracht ons op locaties met laag vliegend luchtvaartmaterieel. Als gevolg hiervan konden er heel wat opnamen van bussen in combinatie met vliegtuigen worden gemaakt!

Te Almere Buiten bezochten we vervolgens een vestiging van Keolis, die tevens door TCR (voorheen Connexxion Tours) wordt gebruikt. Speciaal voor deze gelegenheid was er ook een andere museumbus aanwezig, de ex-NZH gelede Volvo/Berkhof-bus 9056. Een bus die sterke gelijkenis vertoont met de laatste door Midnet aangeschafte gelede Volvo's, de serie 9042 tot en met 9049, waarvan Almere destijds ook vertegenwoordigers herbergde.

Later in de middag werden wij gastvrij ontvangen op de vestiging Noord van het GVB, alwaar onder meer veel belangstelling bestond voor de ex-Connexxion-Mercedes Citaro-bus 1706, die tussen zijn slagen op lijn 38 door even de garage aandeed.

 

Groeten,

Dick

 

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan